Shiatsu is drukpuntmassage, voortgekomen uit de traditionele oosterse geneeskunde.

 

Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. De druk wordt met de duimen gegeven. Door de druk die de behandelaar geeft op het lichaam van de ontvanger, beïnvloedt hij de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam (meridianen). Op die manier worden blokkades weggewerkt zodat de energie terug vrij kan stromen, waardoor het lichaam terug in balans kan komen.


Shiatsu is goed te vergelijken met acupunctuur, daar wordt gewerkt met naalden die op bepaalde punten gezet worden, terwijl bij Shiatsu druk gezet wordt met de duimen  op diezelfde punten. Een ander belangrijk verschil met acupunctuur is het fysieke contact. Hierdoor worden problemen  getoond die normaal afgeschermd worden. Dit is zeer belangrijk, omdat achter iedere klacht die aandacht vraagt, een andere klacht zit die zich verborgen houdt. Juist de aandacht voor deze kwetsbare plekken is het begin van de genezing.

 Zoals u al zal gemerkt hebben is Shiatsu geen vorm van geneeskunde in de westerse zin van het woord. Shiatsu heeft niet de bedoeling symptomen te bestrijden, maar stimuleert de zelfgenezende kracht van het lichaam zodat de ziekte geen kans meer krijgt om zich te manifesteren in een gezond lichaam.

 De eerste behandeling begint met een gesprek waarin er vragen worden gesteld over uw gezondheid, uw klachten, symptomen

 Shiatsubehandelingen kunnen bij diverse soorten klachten helpen: klachten die met stress te maken hebben, problemen aan het spier- of bottenstelsel, rugpijn, stijve gewrichten, whiplash, stijve nek, sportblessures, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, ademhalingsproblemen, circulatiestoornissen, allergieën, menstruatieproblemen, verteringsproblemen, depressie, CVS, fibromyalgie, ...

Circulatiestoornissen
Hoge bloeddruk
Hartkloppingen
Gezwollen enkels
Neusbloedingen

Verteringsproblemen
Verstopping
Diarree
Hypoglycemie
Gebrek aan eetlust

Orthopedische klachten
Reuma
Artritis
Rugklachten
Stijve nek
Verstuikingen

Vermoeidheid
Vertraagd herstel
Slapeloosheid
Jet Lag
Wagenziekte
Duizeligheid

Menstruatieklachten

Allergieën
Hooikoorts
Eczema

Hoofdpijn, migraine

Functionele en psychosomatische klachten

 In principe kan Shiatsu baat brengen bij elke klacht. Wanneer iemand ontspannen is, wordt immers de zelfgenezende kracht van zijn of haar lichaam vergroot.

Kom het eens proberen!